Title Image

Pomoč brezdomnim smrčkom

Vsi mucki in psi so se posladkali s Hofer dobrotami!

V Sloveniji so zavetišča in društva polna živali, mnogo psov in mačk je dnevno zavrženih ali celo skotenih na ulicah. Po neuradnih podatkih je letno zavrženih med 3000 in 4000 živali, v zavetiščih ša evtaniziranih preko 140 psov in 700 mačk letno.

Dejstvo je, da je premalo zavedanja o pomembnosti sterilizacij in kastracij, ljudje pa so premalo informirani o odgovornem nakupu/posvojitvi živali.

Že v letu 2018 sva z Vicky preko Hofer projekta Prijatelji živali pomagali iskati domove za brezdomne smrčke; tako mačje, kot pasje. Med njimi so bili psička Tara iz društva za zaščito in pomoč živalim v stiski Lajka , kuža Dasti iz zavetišča za živali Maribor, mucka Ari in Comet iz zavoda Mačja hiša in mucka Matija in Edvard iz zavetišča Mačji dol. Več o njih si lahko preberete v blogu .

V letu 2019 sva z Vicky ponovno obiskali nekaj zavetišč in društev ter spoznali dva mucka in dva psa, ki iščejo stalne domove.

Prvo zavetišče, zavetišče Ljubljana, sva obiskali z deklico Ajdo, ki je prav tako velika ljubiteljica živali; za zavetiške živali je celo izdelala igračke; tako pasje kot tudi interaktivne igračke za mucke!

Z Vicky sta se seveda takoj ujeli.

V novembru sva v zavodu SVSP (Slovenian Vets for stray Pets) obiskali mucka Rafaela in Cezarija – oba najdena in pri okrevanju po operaciji zaradi poškodb. Oba iščeta ljubeč dom!

Rafael
Cezarij

Kot zadnjega jeseni sva spoznali psička Rickyja iz zavoda Muri. Ricky je 9 let star kuža izredno simpatične narave, razume se tako s psi kot ljudmi in svojih let vsekakor ne kaže!

Ricky

Če iščeš štirinožca, ali pa poznaš koga, ki ga; jim pošlji tole objavo! Le skupaj lahko pomagati širiti glas!

Ne pozabi polajkat Hofer na Facebooku, za več novičk iz sveta živali!

1 Comment
  • Get free iPhone 15: https://www.orthopaedicum-lich.de/upload/go.php hs=d2e17788e270251427e3fe5b04be1c03*

    22/10/2023at21:22 Reply

    8c1hry

Post a Comment